Huopakatto

Huopakatto on hyvä vaihtoehto niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin. Huopakattojen peruskorjaukset sekä uudisrakennusten vedeneristäminen ovat erikoisalaamme. Kumibitumikermit tarjoavat useita vaihtoehtoja huopakaton peruskorjaukseen. Laadukkaat ja nykyaikaiset bitumikatetuotteet soveltuvat kaikille katoille, rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Katto on tärkeä osa rakennuksen julkisivun ilmeikkyyttä ja katon uusiminen nostaa kiinteistön arvoa.

Valitse laadukas ja perinteinen huopakatto!

Ota yhteyttä

Huopakatto kestää jopa 50 vuotta

Huopakatto on vanha, perinteinen kattomateriaali. Materiaalit ovat kehittyneet merkittävästi viimeisten vuosikymmenien aikana, jonka vuoksi nykypäivänä huopakatto kestää jopa 50 vuotta. Vanhoissa huopakatoissa runkoaineita olivat lumppu ja lasikuitu, mistä syystä huovat olivat herkkiä kovettumaan, haurastumaan, kutistumaan ja halkeilemaan. Niiden murtovenymä olikin vain 2 %.  Nykyisten SBS kumibitumikermien murtovenymä on 30 % joka kestää eri sääolosuhteita ja antaa katteelle sekä rakennukselle sille lasketun käyttöiän.

Huopakatto on äänetön vaihtoehto

Äänetön, kevyt ja luistamaton huopakatto soveltuu erimuotoisille katoille tiiviytensä ja työstettävyytensä ansiosta, eikä se pudota lumia katolta yllättäen. Nykyiset SBS kumibitumikermit soveltuvat suomalaiseen ilmastoon kestäen lämpötilan vaihtelut, luonnonkivisiroite suojaa kermiä UV-säteilyltä ja rasitukselta, antaen sille värin sekä lisäten paloturvallisuutta.

Huopakatto pidetään kunnossa säännöllisellä huollolla ja puhdistuksella

Vesikaton säännöllisellä ja asianmukaisella huollolla saa lisää käyttöikää. Huopakaton ainoat huoltotoimenpiteet ovat säännölliset tarkastukset keväällä ja syksyllä, jolloin se puhdistetaan pehmeällä harjalla liasta ja roskasta. Lisäksi katon yksityiskohtien tarkastus silmämääräisesti huomioiden mm. vedenpoiston toimivuus, sadevesikourujen puhdistus, kattokaivojen sihtien puhdistus ja pellitysten kunnon tarkastus. Sammaleen ja kasvuston poistoon on tarjolla nestemäinen biologisesti hajoava kattopesu. Sopii kaikille kattopinnoille, kuten tiili-, pelti- ja bitumikatoille. Lumien poistossa on varottava vahingoittamasta kattoa mekaanisesti jättämällä kerros lunta suojaksi.

Huopakaton suunnittelu

Jyrkiksi katoiksi luetaan ne, joiden kaltevuus on 1:20 tai suurempi. Mitä jyrkempi katto on, sitä enemmän se vaikuttaa talon ulkonäköön. Ominaista näille katoille on ulkopuolinen vedenpoisto. Jyrkkien kattojen vaihtoehtoja ovat bitumikattolaata, kolmiorimakate ja tiivissaumakate. Erilaisia malleja ja värejä on valikoimassa runsaasti. 

Loivina kattoina voidaan pitää kaltevuutta 1:10 – 1:80. Suunnittelun lähtökohtana pitäisi olla tarvittavien kallistusten tekeminen kantaviin rakenteisiin. Katteiden tulee olla jatkuvia oikein limityksin eli saumojen tulee kestää vedenpainetta. Loivilla katoilla ammattimaisessa urakoinnissa käytetään SBS modifioituja kumibitumikermejä. SBS-kumi parantaa erityisesti bitumikermin kylmäominaisuuksia ja tekee bitumimassasta elastisen. Runkoaineena on polyesteri.  Ratkaisuna ovat kaksikermikate tai yksikermikate katon kaltevuuden mukaisesti eri käyttöluokittain. Bitumikatteiden osalta valitun ratkaisun voi arvioida käyttöikälaskurilla, www.kattoliitto.fi.

Sokkelin eli perusmuurin vedeneristys Radon/SokkeliPolar kumibitumikermillä. Yleensä alusta pohjustetaan bitumiliuoksella.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta joko uudesta katosta tai huopakaton korjauksesta.

Onko suunnitelmissasi kattoremontti? Huopakatto on varmasti laadukas ja tyylikäs valinta.

Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan tarpeittesi mukainen kattoremontti.