Sammaleen poisto katolta

Sammaleen poisto katolta on tarpeellinen toimenpide, jonka avulla katto pidetään kunnossa pitkään. Bitumikaton toiminta häiriintyy ja sen vedenpitävyys voi kärsiä, jos katon pintaan on kertynyt kasvustoa. Sammaleen poisto katolta kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä kasvusto on sitä vaikeampi irrottaa, mitä pidempään se on ehtinyt elää katolla. Kasvuston poistoon löytyy kuitenkin aina keino. Kallio & Virtala etsii sopivan menetelmän juuri sinun katollesi. Pyydä ammattilainen ajoissa paikalle!

viherkatto bitumikatto
Sammaleen poisto katolta tulee ajankohtaiseksi, kun sammalta alkaa näkyä katolla. Kuvan katto on viherkatto, jonka kuuluukin olla kasvuston peitossa.
Huopakatto ja sammaleen poisto katolta.
Bitumikatto pysyy hyvässä kunnossa, kun sammal poistetaan säännöllisesti.

Sammaleen poisto katolta kannattaa tehdä ajoissa

Sammaleen poisto katolta kannattaa tehdä aina ajoissa, koska sammal haurastuttaa bitumikaton liitoksia ja imee vettä. Sammal ei siis ole toivottu vieras katolla. Jo pieni määrä sammalta kannattaa poistaa, jotta se ei pääse leviämään ja asettumaan aloilleen. Vahingot voivat olla merkittäviä ja tulla kalliiksi, mikäli kasvuston juuret ehtivät hakeutua katteen saumakohtiin.

Sammaleen poisto katolta onnistuu kevyesti harjaamalla, mikäli juurtumista ei vielä ole ehtinyt tapahtua. Jos kasvusto on laajempi ja se ei lähde harjaamalla, sammal voidaan käsitellä myrkytysaineella, joka tuhoaa kasvuston juurineen ja itiöineen, mutta ei vahingoita kattoa. Sammaleen poisto katolta on erinomainen ratkaisu katon kunnossapitoon, sammal myös pysyy poissa käsittelyn jälkeen.

Näin sammaleen poisto katolta onnistuu

  1. Isompien irtoroskien, kuten oksien, poisto käsin keräämällä 
  2. Sammaleen poisto katolta kevyesti harjaamalla, kattoa vahingoittamatta
  3. Käytämme tarvittaessa myös nestemäistä, biologisesti hajoavaa kattopesua, joka sopii kaikille kattopinnoille
  4. Katon kunnon tarkastus sammaleen poiston jälkeen ja pesu
  5. Tarjous tarvittavista korjaustoimista

Kallio & Virtala palauttaa kattosi ennalleen

Jos kutsumattomattomat vieraat, sammalet ja jäkälät, ovat levinneet bitumikattosi pinnalle, on syytä toimia ajoissa. Mitä vähemmän kasvustoa on, sen helpompi ja edullisempi se on poistaa tavallisen kattohuollon yhteydessä. Meillä on keinot sammaleen poistoon katolta myös, jos tilanne on päässyt pahemmaksi. 

Perheyritys Kallio & Virtala toimii Etelä-Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Meiltä saat sammaleen poiston katolta, säännölliset kattohuollot sekä kokonaisvaltaiset kattoremontit pitkällä kokemuksella ja huolellisella työllä tehtyinä. Ota yhteyttä ammattilaiseen ja pyydä meidät paikan päälle katsomaan tilannetta.

Copyright © 2024 Kallio & Virtala Oy