HUOPAKATON HUOLTO JA ASENNUS

Huopakatto on kestävä ratkaisu monelle katolle! Huopakaton huolto, asennus, peruskorjaus sekä uudisrakennusten vedeneristäminen ovat erikoisalaamme. Pyydä tarjous huopakattotyöstä!

Huopakatto uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin

Kumibitumikermit tarjoavat useita vaihtoehtoja katon peruskorjaukseen. Laadukkaat ja nykyaikaiset bitumikatetuotteet soveltuvat kaikille katoille, rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Katto on tärkeä osa rakennuksen julkisivun ilmeikkyyttä ja katon uusiminen nostaa kiinteistön arvoa. Tähän tarkoitukseen huopakatto on erinomainen vaihtoehto. Huopakaton huolto on tärkeä osa siistiä yleisilmettä!

Huopakatto on vanha, perinteinen kattomateriaali, joka kestää käytössä jopa 50 vuotta.

Huopakaton materiaalit ovat kehittyneet merkittävästi viimeisten vuosikymmenien aikana, jonka vuoksi nykypäivänä huopakatot kestävät jopa 50 vuotta. Vanhoissa katoissa runkoaineita olivat lumppu ja lasikuitu, mistä syystä huovat olivat herkkiä kovettumaan, haurastumaan, kutistumaan ja halkeilemaan. Niiden murtovenymä olikin vain 2 %. Nykyisten SBS kumibitumikermien murtovenymä on 30 % joka kestää eri sääolosuhteita ja antaa katteelle sekä rakennukselle varmemmin sille lasketun käyttöiän. Säännöllinen huolto pitää huopakaton kunnossa.

Huopa on materiaalina äänetön, kevyt ja luistamaton sekä sopii erimuotoisille ja -kokoisille katoille.

Äänetön, kevyt ja luistamaton huopa soveltuu erimuotoisille katoille tiiviytensä ja työstettävyytensä ansiosta, eikä se pudota lumia katolta yllättäen. Nykyiset SBS kumibitumikermit soveltuvat suomalaiseen ilmastoon kestäen lämpötilan ja kosteuden vaihtelut, luonnonkivisiroite suojaa kermiä UV-säteilyltä ja rasitukselta, antaen sille värin sekä lisäten paloturvallisuutta.

Huopakaton huolto säännöllisesti ja asianmukaisesti lisää katon käyttöikää.

Huopakaton huolto tarkoittaa käytännössä säännöllisiä tarkastuksia keväällä ja syksyllä, jolloin katto puhdistetaan pehmeällä harjalla liasta ja roskasta. Lisäksi katon yksityiskohtien tarkastus silmämääräisesti huomioiden mm. vedenpoiston toimivuus, sadevesikourujen puhdistus, kattokaivojen sihtien puhdistus ja pellitysten kunnon tarkastus. Sammalen ja kasvuston poisto ovat myös tärkeä osa huopakaton huoltoa. Niiden poistoon on tarjolla nestemäinen biologisesti hajoava kattopesu, joka sopii kaikille kattopinnoille, kuten tiili-, pelti- ja bitumikatoille. Lumien poistossa on varottava vahingoittamasta huopakattoa mekaanisesti jättämällä kerros lunta suojaksi.

HUOPAKATON SUUNNITTELU

Jyrkät katot

Jyrkiksi huopakatoiksi luetaan ne, joiden kaltevuus on 1:20 tai suurempi. Mitä jyrkempi katto on, sitä enemmän se vaikuttaa talon ulkonäköön. Ominaista näille katoille on ulkopuolinen vedenpoisto. Jyrkkien kattojen vaihtoehtoja ovat bitumikattolaatta, kolmiorimakate ja tiivissaumakate. Valikoimassamme on erilaisia malleja ja värejä runsaasti.

Loivat katot

Loivina huopakattoina voidaan pitää kaltevuutta 1:10 – 1:80. Suunnittelun lähtökohtana pitäisi olla tarvittavien kallistusten tekeminen kantaviin rakenteisiin. Katteiden tulee olla jatkuvia oikein limityksin eli saumojen tulee kestää vedenpainetta. Loivilla huopakatoilla ammattimaisessa urakoinnissa käytetään SBS modifioituja kumibitumikermejä. SBS-kumi parantaa erityisesti bitumikermin kylmäominaisuuksia ja tekee bitumimassasta elastisen. Runkoaineena on polyesteri. Ratkaisuna ovat kaksikermikate tai yksikermikate katon kaltevuuden mukaisesti eri käyttöluokittain. Huopakaton osalta valittavan ratkaisun voi arvioida käyttöikälaskurilla, www.kattoliitto.fi.

Sokkeli eli perusmuuri

Sokkelin eli perusmuurin vedeneristys tehdään Radon/SokkeliPolar kumibitumikermillä. Yleensä alusta pohjustetaan bitumiliuoksella. Menetelmä toimii samaan tapaan kuin huopakaton asennus, mutta perusmuurin vedeneristyksessä bitumikermi kiinnitetään sokkelin pintaan.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta joko uudesta huopakatosta, huollosta tai huopakaton korjauksesta.


HUOPAKATON HUOLTO JA ASENNUS VAIVATTOMASTI

Meiltä takuuvarmasti laadukkaat ja tyylikkäät huopakatot ammattitaidolla. Päätoimialuettamme ovat Turku, Uusikaupunki ja Rauma sekä muu Varsinais-Suomi ja Etelä-Satakunta. Meiltä myös sammaleen poisto katolta. Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan tarpeittesi mukainen huopakaton huolto tai asennus!

Copyright © 2024 Kallio & Virtala Oy