Viherkatto on kaunis ja hyödyllinen

Viherkatot ovat ekologisia ja energiatehokkaita, koska ne pitävät tehokkaasti kylmän ulkona ja lämmön sisällä! Viherkatot tuovat luonnon lähelle: ne elävöittävät ympäristöä kaupungeissa, mutta samalla ne täydentävät ja tuovat harmoniaa luonto-maisemaan syrjäisemmillä seuduilla.

Toivoit sitten hillittyä kokonaisuutta tai näyttävämpää monen eri kasvilajin viherkattoratkaisua, me autamme! Varmistamme viherkatot kantavuuden ja rakenteen puolesta. Urakan lopuksi asennamme näyttävän sekä toiveidesi mukaisen viherkeitaan katollesi. Toimimme vuosikymmenten ammattitaidolla Varsinais-Suomessa ja Etelä-Satakunnassa.

Viherkatot ja niiden edut

  • Suojaa kattoa ja pidentää sen käyttöikää
  • Vaimentaa melua
  • Parantaa rakennuksen energiatehokkuutta: viilentää kesällä ja pitää lämmön sisällä talvella
  • Sitoo sadevettä ja auttaa hulevesien hallinnassa
  • Puhdistaa ilmaa ja tuottaa happea
  • Lisää asuinympäristön viihtyisyyttä ja monimuotoisuutta
  • Houkuttelee pölyttäjiä
  • Viherkatosta voidaan loihtia myös viihtyisä oleskelutila

Mitä kasveja katolla voidaan käyttää?

Icopal Green viherkatto-ratkaisu on esteettinen kokonaisuus, johon voidaan valita runsaasti erilaisia kasvilajeja. Viherkatot rakennetaan tekemällä juurisuojattu vedeneristys, salaojakerros ja kasvualusta.

Kevein vaihtoehto on maksaruoho, mutta katon rakenteesta riippuen siinä voidaan kasvattaa myös esimerkiksi niittykasveja, puita ja pensaita. Maksaruohokaton ja niittykaton lisäksi vaihtoehtoina ovat nurmikatto ja puutarhamainen katto. Viherkatot voivat kuivua kesäkelillä, joten niille valitaan yleensä kasvilajeja, jotka kestävät hyvin kuivuutta ja selviävät vähäisellä ravinnemäärällä. Lisäksi on tärkeää, että ne leviävät itsestään ja kestävät talven yli.

Viherkaton huolto

Mikään katto ei ole huoltovapaa, joten myös viherkatot vaativat säännöllistä huoltoa. Tietyt kasvilajit voivat vaatia esimerkiksi lisäkastelua. Lannoituksesta ei sen sijaan tarvitse huolehtia, sillä lannoitteet valuvat sadevesien mukana maaperään, joten niiden käyttöä ei suositella. Viherkatot kannattaa puhdistaa roskista ja lumesta vähintään kaksi kertaa vuodessa. Myös sadevesijärjestelmän toiminta kannattaa samalla varmistaa, jotta kourut ja syöksyputket eivät ole tukossa. 

Pohja kuntoon

Viherkaton pohjan on oltava kunnossa ja kantavuus varmistettu, sillä kasvit tuovat katolle lisää painoa. Lisäksi on tärkeää, että katon vedeneristys toimii oikein ja juurisuojaus on tehty kunnolla. Näin kosteus ja kasvien juuret eivät pääse vahingoittamaan kattoa. Viherkatto voidaan tehdä myös saneerauskohteisiin, mutta tällöin suositaan kevyempää ratkaisua, kuten maksaruohomattoa.

Kallio & Virtala loihtii sinulle vihreän katon

Olemme Varsinais-Suomessa ja Etelä-Satakunnassa toimiva perheyritys ja kattoalan ammattilainen. Käytämme viherkatoissa Icopal Green -ratkaisua ja BMI:n laadukkaita tuotteita, joilla varmistetaan oikeaoppinen juurisuojaus, salaojitus sekä veden varastointi ja eristys. Pohjalla käytetään Graviflex-juurisuojattua pintakermiä. Toteutamme ekologiset viherkatot loiville ja jyrkille katoille, uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin.

Tilaa unelmiesi viherkatto ammattilaiselta! Olipa tarpeesi saada uusi maksaruohokatto, niittykatto, puutarhakatto tai nurmikatto – tai viherkaton huolto – me autamme sinua.

Ota yhteyttä ja kerro meille toiveistasi. Rakennamme viherkatot laadukkaasti ja samalla saat vihreän hiilinielun, joka piristää asuinympäristöä. 

Copyright © 2024 Kallio & Virtala Oy