HUOPAKATON KORJAUS

Huopakaton korjaus ammattitaidolla ja luotettavasti Kallio & Virtala Oy:ltä.

Huopakaton korjaus voi tulla ajankohtaiseksi, jos bitumikatolla on ikää. Vanhojen huopakatteiden murtovenymä on 2 % luokkaa, koska aiemmin runkoaineena käytettiin joko lumppua tai lasikuitua. Lumppu- tai lasikuituvahvisteiset huovat kovettuvat, haurastuvat, kutistuvat ja halkeilevat helposti. Lisäksi ongelmia ilmenee loivilla tasakatoilla mekaanisten kiinnikkeiden puutuessa ilmeten ns. vetäytymisenä sekä aluskatteettomilla laattakatoilla. Huopakaton korjaus on suoritettava välittömästi ongelmien havaisemisen jälkeen.

Huopakaton korjaus ”avaimet käteen” -periaatteella

Ennen kuin huopakaton korjaus aloitetaan katto täytyy tarkastaa, jotta ongelmat voitaisiin kartoittaa. Havaitut vesivuodot paikataan, jolloin myös arvioidaan katon peruskunto mahdollisen laajemman korjauksen tarpeellisuudesta. Huopakaton korjaus aloitetaan katon kuntokartoituksella, jonka jälkeen edetään korjaussuunnitelmaan ja tarjoukseen. Huopakaton korjaus toteutetaan ”avaimet käteen” -periaatteen mukaisesti huomioiden yksityistalouksien kotitalousvähennys. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilta osoitteessa www.vero.fi. Kattojen peruskorjauksessa tulee aina valita toimiva ja kestävä ratkaisu.

Aiemmin käytetyistä puhalletusta bitumikermeistä tehty katto voi olla elinkaarensa päässä jo parinkymmenen vuoden päästä, tällöin huopakaton korjaus ja uusiminen tulevat ajankohtaiseksi kymmeniä vuosia aikaisemmin kuin laatukkaista modifioiduista bitumikermeistä valmistetun huopakaton kohdalla. Tuote- ja käyttöluokkavaatimukset täyttävän, modifioiduista bitumikermeistä tehdyn kattoratkaisun arvioidaan kestävän jopa viisikymmentä vuotta.

Joskus huopakaton korjaus voi onnistua asentamalla vanhan katteen päälle uusi kermi käyttäen aluskatteena paineentasauskermiä. Vanhan vedeneristeen poisto, jolloin vanha alusta voidaan tarkastaa sekä uusia tarvittavassa laajuudessa. Bituliitti-alustan vanhaa vedeneristettä ei voi purkaa, jolloin korjaus suoritetaan käyttäen alustana laakerointikerroksena mineraalivillaa. Huopakaton korjauksen yhteydessä tehtävät kallistuskorjaukset toteutetaan tapauskohtaisesti. Peltikatto voidaan muuttaa bitumikatoksi asentamalla vanhan katteen päälle mineraalivilla, joka toimii bitumikatteen alustana. Mekaanista kiinnitystä käytetään kaikissa korjausvaihtoehdoissa.


JYRKÄT KATOT

Jyrkkien kattojen, joiden kaltevuus on suurempi kuin 1:20 bitumikatteita ovat bitumikattolaatat, kolmiorimakatteet ja tiivissaumakatteet. Luontoon sulautuvia malli- ja värivaihtoehtoja on runsaasti asiakkaan valittavana, kun huopakaton korjaus tulee ajankohtaiseksi.

LOIVAT KATOT

Huopakaton korjaus onnistuu meiltä myös loivilla katoilla. Loivina kattoina voidaan pitää kattokaltevuuksia alueelle 1:10 – 1:80. Loivilla katoilla käytettävien vesikatteiden ja niihin liitettävien yksityiskohtien pitää kestää vedenpainetta. Kattoliiton käyttöikälaskurilla, www.kattoliitto.fi, voi vertailla eri ratkaisujen vaikutusta bitumikaton käyttöikään.

Loivilla katoilla ammattimaisessa urakoinnissa käytetään SBS-modifioituja kumibitumikermejä. SBS-kumi parantaa erityisesti bitumikermin kylmäominaisuuksia ja tekee bitumimassasta elastisen. Huopakaton korjauksessa ratkaisu on kaksikermikate tai yksikermikate, jotka valitaan katonkaltevuuden mukaisesti sekä käyttöluokittain.


Huopakaton korjauksessa käytettävät katemateriaalit

Plano Pro

Plano Pro kumibitumikattolaatassa ei ole irti revittävää muovia, jolloin sen asennus nopeutuu 50 % perinteisiin muovillisiin kattolaattoihin verrattuna. Huopakaton korjaus lyhenee kestoltaan, jos materiaaliksi valitaan Plano Pro. Sopii katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi, kiinnitys leveäkantaisilla huopanauloilla tasaiselle alustalle. Vaatii aina aluskermin.

Pinta Ultra

Pinta Ultra kolmiorimakate. Tasaiselle ja kovalle alustalle tarkoitettu naulaamalla kiinnitettävä  yksikerros kolmioripakate. Vähimmäiskaltevuus 1:3.

LiimaUltra & TopSafePro

Tiivissaumakatteet LiimaUltra ja TopSafePro. LiimaUltra on kovalle ja tasaiselle alustalle tarkoitettu tiivissaumakate. Kermin reunassa on 100 mm leveä liimaraita jota suojaa muovikalvo. Huopakaton korjauksen yhteydessä kate naulataan alustaan saumakohdasta piilonaulaten. Sopii katoille joiden kaltevuus on 1:10 tai jyrkempi. TopSafePro:n 500 mm leveä liimareuna minimikaltevuudelle 1:20.


Huopakaton korjaus – kysy lisää

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, jos etsinnässä on laadukas ja asiakasläheinen huopakaton korjaus. Huomaa, että korjaustyöt onnistuvat myös talvella!

Meillä on laaja kokemus erilaisten bitumikattojen korjauksesta. Tunnemme huopakatot perin pohjin, joten huopakaton korjaus onnistuu meiltä kaikissa olosuhteissa ja erilaisissa kohteissa. Ole yhteydessä, kun tarvitset huopakaton korjauksen Etelä-Satakunnan tai Varsinais-Suomen alueella!

Copyright © 2024 Kallio & Virtala Oy