HUOPAKATON KORJAUS

Hanki ammattitaitoinen ja luotettava huopakaton korjaus Kallio & Virtala Oy:ltä.

Vanhojen huopakatteiden murtovenymä on 2 % luokkaa, koska aiemmin runkoaineena käytettiin joko lumppua tai lasikuitua. Lumppu- tai lasikuituvahvisteiset huovat kovettuvat, haurastuvat, kutistuvat ja halkeilevat helposti. Lisäksi ongelmia ilmenee loivilla tasakatoilla mekaanisten kiinnikkeiden puutuessa ilmeten ns. vetäytymisenä sekä aluskatteettomilla laattakatoilla. Huopakaton korjaus on suoritettava välittömästi ongelmien havaisemisen jälkeen.

Huopakaton korjaus ”avaimet käteen” -periaatteella

Havaitut vesivuodot paikataan, jolloin myös arvioidaan katon peruskunto mahdollisen laajemman korjauksen tarpeellisuudesta. Huopakaton korjaus aloitetaan katon kuntokartoituksella, jonka jälkeen edetään korjaussuunnitelmaan ja tarjoukseen. Huopakatto korjataan ”avaimet käteen” -periaatteen mukaisesti huomioiden yksityistalouksien kotitalousvähennys. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilta osoitteessa www.vero.fi. Kattojen peruskorjauksessa tulee aina valita toimiva ja kestävä ratkaisu.

Aiemmin käytetyistä puhalletusta bitumikermeistä tehty katto voi olla elinkaarensa päässä jo parinkymmenen vuoden päästä, tällöin huopakaton korjaus ja uusiminen tulevat ajankohtaiseksi kymmeniä vuosia aikaisemmin kuin laatukkaista modifioiduista bitumikermeistä valmistetun huopakaton kohdalla. Tuote- ja käyttöluokkavaatimukset täyttävän, modifioiduista bitumikermeistä tehdyn kattoratkaisun arvioidaan kestävän jopa viisikymmentä vuotta.

Huopakaton korjausvaihtoehtoja ovat vanhan katteen päälle asennus käyttäen aluskatteena paineentasauskermiä tai vanhan vedeneristeen poisto, jolloin vanha alusta voidaan tarkastaa sekä uusia tarvittavassa laajuudessa. Bituliitti-alustan vanhaa vedeneristettä ei voi purkaa, jolloin korjaus suoritetaan käyttäen alustana laakerointikerroksena mineraalivillaa. Kallistuskorjaukset toteutetaan tapauskohtaisesti. Peltikatto voidaan muuttaa bitumikatoksi asentamalla vanhan katteen päälle mineraalivilla, joka toimii bitumikatteen alustana. Mekaanista kiinnitystä käytetään kaikissa korjausvaihtoehdoissa.


JYRKÄT KATOT

Jyrkkien kattojen, joiden kaltevuus on suurempi kuin 1:20 bitumikatteita ovat bitumikattolaatat, kolmiorimakatteet ja tiivissaumakatteet. Luontoon sulautuvia malli- ja värivaihtoehtoja on runsaasti asiakkaan valittavana, kun huopakaton korjaus tulee ajankohtaiseksi.

LOIVAT KATOT

Loivina kattoina voidaan pitää kattokaltevuuksia alueelle 1:10 – 1:80. Loivilla katoilla käytettävien vesikatteiden ja niihin liitettävien yksityiskohtien pitää kestää vedenpainetta. Kattoliiton käyttöikälaskurilla, www.kattoliitto.fi, voi vertailla eri ratkaisujen vaikutusta bitumikaton käyttöikään.

Loivilla katoilla ammattimaisessa urakoinnissa käytetään SBS modifioituja kumibitumikermejä. SBS-kumi parantaa erityisesti bitumikermin kylmäominaisuuksia ja tekee bitumimassasta elastisen. Ratkaisuna ovat kaksikermikate tai yksikermikate katonkaltevuuden mukaisesti käyttöluokittain.


KATEMATERIAALIT

Plano Pro

Plano Pro kumibitumikattolaatassa ei ole irti revittävää muovia, jolloin sen asennus nopeutuu 50 % perinteisiin muovillisiin kattolaattoihin verrattuna. Sopii katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi, kiinnitys leveäkantaisilla huopanauloilla tasaiselle alustalle. Vaatii aina aluskermin.

Pinta Ultra

Pinta Ultra kolmiorimakate. Tasaiselle ja kovalle alustalle tarkoitettu naulaamalla kiinnitettävä  yksikerros kolmioripakate. Vähimmäiskaltevuus 1:3.

LiimaUltra & TopSafePro

Tiivissaumakatteet LiimaUltra ja TopSafePro. LiimaUltra on kovalle ja tasaiselle alustalle tarkoitettu tiivissaumakate. Kermin reunassa on 100 mm leveä liimaraita jota suojaa muovikalvo. Naulataan alustaan saumakohdasta piilonaulaten. Katoille joiden kaltevuus on 1:10 tai jyrkempi. TopSafePro:n 500 mm leveä liimareuna minimikaltevuudelle 1:20.


TIEDUSTELUT

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta huopakattojen korjaukselle. Huomaa, että korjaustyöt onnistuvat myös talvella!

Copyright © 2022 Kallio & Virtala Oy