HUOPAKATTO

Huopakattojen asennus, huolto, peruskorjaus sekä uudisrakennusten vedeneristäminen ovat erikoisalaamme. Pyydä tarjous huopakattotyöstäsi!

Tilaa katon asennus tai huolto tästä »

Huopakatto sopii niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin.

Kumibitumikermit tarjoavat useita vaihtoehtoja katon peruskorjaukseen. Laadukkaat ja nykyaikaiset bitumikatetuotteet soveltuvat kaikille katoille, rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Katto on tärkeä osa rakennuksen julkisivun ilmeikkyyttä ja katon uusiminen nostaa kiinteistön arvoa. Tähän tarkoitukseen huopakatto on erinomainen vaihtoehto.

huopakatto kestää 50 vuotta

Huopakatto on vanha, perinteinen kattomateriaali, joka kestää käytössä jopa 50 vuotta.

Materiaalit ovat kehittyneet merkittävästi viimeisten vuosikymmenien aikana, jonka vuoksi nykypäivänä huopakatot kestävät jopa 50 vuotta. Vanhoissa katoissa runkoaineita olivat lumppu ja lasikuitu, mistä syystä huovat olivat herkkiä kovettumaan, haurastumaan, kutistumaan ja halkeilemaan. Niiden murtovenymä olikin vain 2 %. Nykyisten SBS kumibitumikermien murtovenymä on 30 % joka kestää eri sääolosuhteita ja antaa katteelle sekä rakennukselle varmemmin sille lasketun käyttöiän.

Huopakatto on äänetön

Huopa on materiaalina äänetön, kevyt ja luistamaton sekä sopii erimuotoisille ja -kokoisille katoille.

Äänetön, kevyt ja luistamaton huopa soveltuu erimuotoisille katoille tiiviytensä ja työstettävyytensä ansiosta, eikä se pudota lumia katolta yllättäen. Nykyiset SBS kumibitumikermit soveltuvat suomalaiseen ilmastoon kestäen lämpötilan ja kosteuden vaihtelut, luonnonkivisiroite suojaa kermiä UV-säteilyltä ja rasitukselta, antaen sille värin sekä lisäten paloturvallisuutta.

Huopakatto - Säännöllinen huolto lisää käyttöikää

Huopakaton huolto säännöllisesti ja asianmukaisesti lisää katon käyttöikää.

Huopakaton ainoat huoltotoimenpiteet ovat säännölliset tarkastukset keväällä ja syksyllä, jolloin se puhdistetaan pehmeällä harjalla liasta ja roskasta. Lisäksi katon yksityiskohtien tarkastus silmämääräisesti huomioiden mm. vedenpoiston toimivuus, sadevesikourujen puhdistus, kattokaivojen sihtien puhdistus ja pellitysten kunnon tarkastus. Sammaleen ja kasvuston poistoon on tarjolla nestemäinen biologisesti hajoava kattopesu. Sopii kaikille kattopinnoille, kuten tiili-, pelti- ja bitumikatoille. Lumien poistossa on varottava vahingoittamasta kattoa mekaanisesti jättämällä kerros lunta suojaksi.


Plato XL laattakatto on kestävä ja näyttää hyvältä   Huopakaton asennus ja huolto pitää tehdä huolella

KATON SUUNNITTELU

Jyrkät katot

Jyrkiksi katoiksi luetaan ne, joiden kaltevuus on 1:20 tai suurempi. Mitä jyrkempi katto on, sitä enemmän se vaikuttaa talon ulkonäköön. Ominaista näille katoille on ulkopuolinen vedenpoisto. Jyrkkien kattojen vaihtoehtoja ovat bitumikattolaatta, kolmiorimakate ja tiivissaumakate. Valikoimassamme on erilaisia malleja ja värejä runsaasti.

Loivat katot

Loivina kattoina voidaan pitää kaltevuutta 1:10 – 1:80. Suunnittelun lähtökohtana pitäisi olla tarvittavien kallistusten tekeminen kantaviin rakenteisiin. Katteiden tulee olla jatkuvia oikein limityksin eli saumojen tulee kestää vedenpainetta. Loivilla katoilla ammattimaisessa urakoinnissa käytetään SBS modifioituja kumibitumikermejä. SBS-kumi parantaa erityisesti bitumikermin kylmäominaisuuksia ja tekee bitumimassasta elastisen. Runkoaineena on polyesteri. Ratkaisuna ovat kaksikermikate tai yksikermikate katon kaltevuuden mukaisesti eri käyttöluokittain. Bitumikatteiden osalta valitun ratkaisun voi arvioida käyttöikälaskurilla, www.kattoliitto.fi.

Sokkeli eli perusmuuri

Sokkelin eli perusmuurin vedeneristys Radon/SokkeliPolar kumibitumikermillä. Yleensä alusta pohjustetaan bitumiliuoksella.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta joko uudesta huopakatosta tai huopakaton korjauksesta.


HUOPAKATON ASENNUS VAIVATTOMASTI KALLIO&VIRTALA OY:LTÄ

Meiltä takuuvarmasti laadukkaat ja tyylikkäät valinnat ammattitaidolla. Päätoimialuettamme ovat Turku, Uusikaupunki ja Rauma sekä muu Varsinais-Suomi ja Etelä-Satakunta. Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan tarpeittesi mukainen huopakaton asennus tai huolto!

040 5314 031   -

Copyright © 2018 Kallio & Virtala Oy