HUOPAKATTO

Huopakatto sopii niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin.

Huopakaton asennus, huolto, peruskorjaus sekä uudisrakennusten vedeneristäminen ovat erikoisalaamme. Kumibitumikermit tarjoavat useita vaihtoehtoja huopakaton peruskorjaukseen. Laadukkaat ja nykyaikaiset bitumikatetuotteet soveltuvat kaikille katoille, rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Katto on tärkeä osa rakennuksen julkisivun ilmeikkyyttä ja katon uusiminen nostaa kiinteistön arvoa.

Tilaa huopakaton asennus tai huolto tästä »


huopakatto kestää 50 vuotta

Huopakatto on vanha, perinteinen kattomateriaali, joka kestää käytössä jopa 50 vuotta.

Materiaalit ovat kehittyneet merkittävästi viimeisten vuosikymmenien aikana, jonka vuoksi nykypäivänä huopakatot kestävät jopa 50 vuotta. Vanhoissa huopakatoissa runkoaineita olivat lumppu ja lasikuitu, mistä syystä huovat olivat herkkiä kovettumaan, haurastumaan, kutistumaan ja halkeilemaan. Niiden murtovenymä olikin vain 2 %. Nykyisten SBS kumibitumikermien murtovenymä on 30 % joka kestää eri sääolosuhteita ja antaa katteelle sekä rakennukselle varmemmin sille lasketun käyttöiän.

Huopakatto on äänetön

Huopakatto on äänetön, kevyt ja luistamaton materiaali, joka sopii erimuotoisille ja -kokoisille katoille.

Äänetön, kevyt ja luistamaton huopakatto soveltuu erimuotoisille katoille tiiviytensä ja työstettävyytensä ansiosta, eikä se pudota lumia katolta yllättäen. Nykyiset SBS kumibitumikermit soveltuvat suomalaiseen ilmastoon kestäen lämpötilan vaihtelut, luonnonkivisiroite suojaa kermiä UV-säteilyltä ja rasitukselta, antaen sille värin sekä lisäten paloturvallisuutta.

Huopakatto - Säännöllinen huolto lisää käyttöikää

Huopakaton huolto säännöllisesti ja asianmukaisesti lisää katon käyttöikää.

Huopakaton ainoat huoltotoimenpiteet ovat säännölliset tarkastukset keväällä ja syksyllä, jolloin se puhdistetaan pehmeällä harjalla liasta ja roskasta. Lisäksi katon yksityiskohtien tarkastus silmämääräisesti huomioiden mm. vedenpoiston toimivuus, sadevesikourujen puhdistus, kattokaivojen sihtien puhdistus ja pellitysten kunnon tarkastus. Sammaleen ja kasvuston poistoon on tarjolla nestemäinen biologisesti hajoava kattopesu. Sopii kaikille kattopinnoille, kuten tiili-, pelti- ja bitumikatoille. Lumien poistossa on varottava vahingoittamasta kattoa mekaanisesti jättämällä kerros lunta suojaksi.


Huopakatto - Plato XL laattakatto   huopakaton hitsaus

HUOPAKATON SUUNNITTELU

Jyrkät katot

Jyrkiksi katoiksi luetaan ne, joiden kaltevuus on 1:20 tai suurempi. Mitä jyrkempi katto on, sitä enemmän se vaikuttaa talon ulkonäköön. Ominaista näille katoille on ulkopuolinen vedenpoisto. Jyrkkien kattojen vaihtoehtoja ovat bitumikattolaatta, kolmiorimakate ja tiivissaumakate. Valikoimassamme on erilaisia malleja ja värejä runsaasti.

Loivat katot

Loivina kattoina voidaan pitää kaltevuutta 1:10 – 1:80. Suunnittelun lähtökohtana pitäisi olla tarvittavien kallistusten tekeminen kantaviin rakenteisiin. Katteiden tulee olla jatkuvia oikein limityksin eli saumojen tulee kestää vedenpainetta. Loivilla katoilla ammattimaisessa urakoinnissa käytetään SBS modifioituja kumibitumikermejä. SBS-kumi parantaa erityisesti bitumikermin kylmäominaisuuksia ja tekee bitumimassasta elastisen. Runkoaineena on polyesteri. Ratkaisuna ovat kaksikermikate tai yksikermikate katon kaltevuuden mukaisesti eri käyttöluokittain. Bitumikatteiden osalta valitun ratkaisun voi arvioida käyttöikälaskurilla, www.kattoliitto.fi.

Sokkeli eli perusmuuri

Sokkelin eli perusmuurin vedeneristys Radon/SokkeliPolar kumibitumikermillä. Yleensä alusta pohjustetaan bitumiliuoksella.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta joko uudesta huopakatosta tai huopakaton korjauksesta.


HUOPAKATON ASENNUS VAIVATTOMASTI KALLIO&VIRTALA OY:LTÄ

Meiltä takuuvarmasti laadukkaat ja tyylikkäät valinnat ammattitaidolla. Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan tarpeittesi mukainen huopakaton asennus!

040 5314 031   -

Copyright © 2018 Kallio & Virtala Oy