Sammaleen poisto katolta

Bitumikaton toiminta häiriintyy ja sen vedenpitävyys voi kärsiä, jos katon pintaan on kertynyt kasvustoa. Sammeleen poisto katolta kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä kasvusto on sitä vaikeampi irrottaa, mitä pidempään se on ehtinyt elää katolla. Pyydä ammattilainen ajoissa paikalle!

Tilaa ilmainen kartoitus >>

Sammaleen poisto bitumikatolta

Sammal haurastuttaa bitumikaton liitoksia ja imee vettä, joten se ei ole toivottu vieras katolla. Jo pieni määrä sammalta kannattaa poistaa, jotta se ei pääse leviämään ja asettumaan aloilleen. Vahingot voivat olla merkittäviä ja tulla kalliiksi, mikäli kasvuston juuret ehtivät hakeutua katteen saumakohtiin.

Sammaleen poisto katolta onnistuu kevyesti harjaamalla, mikäli juurtumista ei vielä ole ehtinyt tapahtua. Jos kasvusto on laajempi ja se ei lähde harjaamalla, sammal voidaan käsitellä myrkytysaineella, jopa tuhoaa kasvuston juurineen ja itiöineen, mutta ei vahingoita kattoa. Sammal myös pysyy poissa käsittelyn jälkeen.

Näin me hävitämme sammaleen katoltasi

  1. Isompien irtoroskien, kuten oksien, poisto käsin keräämällä 
  2. Sammaleen poisto katolta kevyesti harjaamalla, kattoa vahingoittamatta
  3. Käytämme tarvittaessa myös nestemäistä, biologisesti hajoavaa kattopesua, joka sopii kaikille kattopinnoille
  4. Katon kunnon tarkastus ja pesu
  5. Tarjous tarvittavista korjaustoimista

Kallio & Virtala palauttaa kattosi ennalleen

Jos kutsumattomattomat vieraat, sammalet ja jäkälät, ovat levinneet bitumikattosi pinnalle, on syytä toimia ajoissa. Mitä vähemmän kasvustoa on, sen helpompi ja edullisempi se on poistaa tavallisen kattohuollon yhteydessä. Meillä on keinot poistaa sammal katolta myös, jos tilanne on päässyt pahemmaksi. 

Perheyritys Kallio & Virtala toimii Etelä-Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Meiltä saat sammaleen poiston, säännölliset kattohuollot sekä kokonaisvaltaiset kattoremontit pitkällä kokemuksella ja huolellisella työllä tehtyinä. Ota yhteyttä ammattilaiseen ja pyydä meidät paikan päälle katsomaan tilannetta.

Tilaa ilmainen kartoitus >>

Copyright © 2018 Kallio & Virtala Oy