Viherkatot elävöittävät ympäristöä

Ekologiset ja energiatehokkaat viherkatot tuovat luonnon lähelle ja pitävät kylmän ulkona ja lämmön sisällä! Varmistamme kattosi kantavuuden ja rakenteet, ja asennamme näyttävän viherkeitaan katollesi. Toimimme vuosikymmenten ammattitaidolla Varsinais-Suomessa ja Etelä-Satakunnassa.

Varaa kartoituskäynti »

Viherkaton edut

Ekologiset viherkatot meiltä Viherkatto hienosti paikallaan

Mitä kasveja katolla voidaan käyttää?

Icopal Green viherkatto-ratkaisu on esteettinen kokonaisuus, johon voidaan valita runsaasti erilaisia kasvilajeja. Viherkatto rakennetaan tekemällä juurisuojattu vedeneristys, salaojakerros ja kasvualusta.

Kevein vaihtoehto on maksaruoho, mutta katon rakenteesta riippuen siinä voidaan kasvattaa myös esimerkiksi niittykasveja, puita ja pensaita. Maksaruohokaton ja niittykaton lisäksi vaihtoehtoina ovat nurmikatto ja puutarhamainen katto. Katolle valitaan yleensä kasvilajeja, jotka kestävät hyvin kuivuutta ja selviävät vähäisellä ravinnemäärällä. Lisäksi on tärkeää, että ne leviävät itsestään ja kestävät talven yli. 

Viherkaton huolto

Mikään katto ei ole huoltovapaa, joten myös viherkatto vaatii säännöllistä huoltoa. Tietyt kasvilajit voivat vaatia esimerkiksi lisäkastelua. Lannoituksesta ei sen sijaan tarvitse huolehtia, sillä lannoitteet valuvat sadevesien mukana maaperään, joten niiden käyttöä ei suositella. Katto kannattaa puhdistaa roskista ja lumesta vähintään kaksi kertaa vuodessa. Myös sadevesijärjestelmän toiminta kannattaa samalla varmistaa, jotta kourut ja syöksyputket eivät ole tukossa. 

Pohja kuntoon

Viherkaton pohjan on oltava kunnossa ja kantavuus varmistettu, sillä kasvit tuovat katolle lisää painoa. Lisäksi on tärkeää, että katon vedeneristys toimii oikein ja juurisuojaus on tehty kunnolla. Näin kosteus ja kasvien juuret eivät pääse vahingoittamaan kattoa. Viherkatto voidaan tehdä myös saneerauskohteisiin, mutta tällöin suositaan kevyempää ratkaisua, kuten maksaruohomattoa.

Kallio & Virtala loihtii sinulle vihreän katon

Olemme Varsinais-Suomessa ja Etelä-Satakunnassa toimiva perheyritys ja kattoalan ammattilainen. Käytämme viherkatoissa Icopal Green -ratkaisua ja BMI:n laadukkaita tuotteita, joilla varmistetaan oikeaoppinen juurisuojaus, salaojitus sekä veden varastointi ja eristys. Pohjalla käytetään Graviflex-juurisuojattua pintakermiä. Toteutamme ekologisia kattoja loiville ja jyrkille katoille, uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. 

Olipa tarpeesi saada uusi maksaruohokatto, niittykatto, puutarhakatto tai nurmikatto - tahi viherkaton huolto - me autamme sinua.

Ota yhteyttä ammattilaiseen ja kerro meille toiveistasi. Rakennamme katollesi vihreän hiilinielun ja piristämme samalla asuinympäristöä. 

Tilaa ilmainen kartoitus >>

Copyright © 2018 Kallio & Virtala Oy